In Blogg

Skärmavbild 2015-09-23 kl. 09.42.00

Våra kära vänner Maria och Anneli från HOPE587 är just nu i Zambia där de stödjer uppbyggnaden av ett utbildningscenter för sjuksköterskor. ”Allt går bra och vi är nu på väg ut till en by för att undervisa mammor i att mata sina barn näringsrikt och hälsosamt,” hälsar Maria å HOPE587s vägnar. Våra kära CharityFit-barn ägnade förra veckas värdegrundsbyggande del av träningen åt att rita teckningar med uppmuntrande hälsningar som Anneli och Maria tog med sig på sin resa. ”Många av barnen är ganska blyga och lite försiktiga då detta är barn som vanligtvis möts med förakt och nedvärderande blickar,” berättar de. Nu är teckningarna överlämnade och barnen blev SÅ GLADA! Här kommer en liten update & hälsning från dem i Zambia:

Mary
Mary, 5 år
Mary ramlade för 2 månader sedan och armbågen hoppade ur led. Hennes första behandling var att bära 5 liter vatten för eventuellt få armbågen i rätt position. Inga av hennes föräldrar är vid livet så hon bor med sin mormor. Tack, Agnes, för teckningen!

Faidess
Faidess, 2 månader
Föddes med vattenskalle. Detta var mamma Doris (23år) första barn. När pappa såg att inte barnet var friskt så lämnade han dem. De bor tillsammans med mormor. Tack, Milla, för teckningen!

Godfreay
Godfreay
Han har nedsatt hörsel och kommer opereras. Bor tillsammans med sin familj. Tack, Elvira, för teckningen!

Ruthie
Ruthi, 5 år
Hon har fått en brännskada på handen och huvudet. Bor på ett Familjecenter. Hon sken upp med ett leende över den fina teckningen. Tack, Ella, för teckningen!

Martin
Martin, 3 år
Han har opererat sin arm för han har en brännskada på armen. Han fick varmt vatten på sin arm. Han har en tvillingbror och en lillasyster. Tack, Chanelle, för teckningen!

Tariboo
Tariboo, 2 år och fyra månader
Han hade nedsatt hörsel och skall opereras i morgon. Tycker om att dansa. Tack, Nevil, för teckningen!

Jennifer
Jennifer, 7 år
Hon har fyra syskon som är äldre. Hon hade en felställning i underbenet. Hon bor med sin familj. Tack, Andrea, för teckningen!

Tionge
Tionge, 4 år
Han har klumpfot och gör nu sin andra operation då klumpfot kräver mer än en operation för att få foten rätt. Han har en äldre bror och två äldre systrar. Tack, Henry, för teckningen!

Vill du stödja HOPE587 i deras arbete? Läs mer på www.hope587.se eller maila dem på info@hope587.se

Maria 
Ett varmt välkomnande på Beit Cure Hospital.

Glada hälsningar,
CharityFit

Recent Posts
Comments
  • langton Banda
    Svara

    great job guys…. guess mission accomplished..

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0

Start typing and press Enter to search

We are one galan