In Blogg

WAO2

Den 7 december kommer initiativtagaren Miche Issa’s World Aid Active och värden Friends Arena tillsammans för första gången samla och ena åtta hjälporganisationer. Cecilia sitter i styrelsen för WAA och vi kan idag med stor glädje meddela att CharityFit blivit utvalda som en av åtta förmånstagare i galan som går under namnet WE ARE ONE! Målet är att samla in 8 miljoner kronor som ska fördelas över de åtta organisationernas arbete för social utsatthet och utanförskap; aldrig har respekten för andra människor varit viktigare än nu. Vi är så otroligt tacksamma för att vi får vara med på detta 🙂 De sju andra utvalda organisationerna är:

Interpeace 
Skapar fredsbevarande samhällen genom dialog
Hungerprojektet
Arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom genom att väcka lokal entreprenörsanda
Afrikagrupperna
En solidaritetsorganisation verksam i södra Afrika
Trygga Barnen  
För barn och unga i familjer med beroendeproblematik
Freethem
Förebygger efterfrågan på människohandel
Human Bridge 
Biståndsinsatser i from av leveranser av sjukvårdsmaterial, kläder och förnödenheter

Motivering:
”De åtta utvalda hjälporganisationerna uppfyller tillsammans olika aspekter på hur man kan arbeta med social utsatthet och utanförskap. Vi vill visa på mångfald och lära av varandra.”

Galan kommer att gästas av profiler och artister som presenteras löpande under hösten. Se till att säkra din biljett till galan genom att KLICKA HÄR.

Igår presenterade WE ARE ONE CharityFit som organisation och vårt viktiga arbete, här kommer intervjun:

Vilka är ni?
CharityFit är en ideell organisation som motiverar och tränar barn och unga för god hälsa, lär dom att se sin egen potential och visar dom att de har möjlighet att göra en skillnad i någon annans liv. Genom allsidig och lekfull träning på ett utmanade och roligt sätt ger vi barn och unga en chans att stödja mindre hjälporganisationer.
Vi kallar det ‪#‎tränahjärtahjälpa‬

På vilket sätt arbetar ni med utanförskap och social utsatthet?
Vi tränar barns hjärtan i dubbel bemärkelse! Genom allsidig och lekfull träning ger vi barn & unga en chans att stödja hjälporganisationer. När de tränar med oss går 50% av anmälningsavgiften oavkortat till tre utvalda hjälporganisationer som på ett eller annat sätt arbetar med utanförskap och utsatthet.
HOPE587
Kung Över Livet
Talita
Varje träningstillfälle innehåller en värdegrundsbyggande del, vi kallar det filtsnacket. Barnen lär sig om organisationernas verksamheter, därefter väljer de själva vilken de vill att deras del av anmälningsavgiften ska gå till. Vi vill se varje barn blomstra på en personlig nivå genom engagemang, ledar – och ägandeskap inom social ansvarsmedvetenhet. Samtidigt vill vi att de får röra på sig och ha kul!
Alla barn är välkomna till träningarna som hålls en gång i veckan just nu på Kampsport Stadions lokaler på Stadion. För de föräldrar som av olika anledningar har svårt att betala anmälningsavgiften, har vår största partner gått in och sponsrat platsen.

Berätta om ett specifikt projekt och hur ni ska använda de medel som tilldelas er av insamlingen till detta projekt?
I första hand kommer vi i vanlig CharityFit ordning tilldela 50% av de insamlade medlen till våra tre fantastiska hjälporganisationer. Vidare kommer medlen användas till att sprida #tränahjärtahjälpa konceptet till fler barn i Sverige. Hitta fler träningscoacher som är drivna, har hjärtat på rätt ställe, gillar träning och har ett engagemang för barn och ungas utveckling. Utöver bootcamps gör vi även #tränahjärtahjälpa- koncept som events och happenings tillsammans med företag och olika aktörer. Det vill vi också använda pengarna till att utveckla så att fler barn och unga få en mer aktiv vardag och samtidigt lär sig vikten av att se andras värde.

Filmen är från onsdagens träningspass på bootcamp Stadion med ”Super-Saman” som är en av våra gästtränare. Barnen diggade honom skarpt 🙂

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0

Start typing and press Enter to search

Maria